Auto rijlessen

Als je 18 jaar wordt is het tijd om te gaan autorijden. Geen last meer van regen, wind en kou, gewoon in de auto stappen en comfortabel van A naar B. Autorijden is leuk, en het geeft veel vrijheid, geen bestemming is nog te ver. Redenen genoeg om snel te beginnen met autorijlessen!

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen?
Als je 16 jaar bent geworden mag je je theorie examen doen, en vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen. Vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. Als je voor je 18e slaagt mag je wel autorijden, maar alleen onder begeleiding van een coach. Zelfstandig rijden mag je hoe dan ook pas vanaf je 18e. Om met een coach te mogen rijden moet je een begeleiderspas aanvragen bij www.2todrive.nl.

Ook wij doen mee met het 2 to drive project, en bij ons kun je dus rijlessen volgen als je 16,5 jaar oud bent.

Om een praktijkexamen te mogen doen, moet je eerst je theorie examen halen. Je mag al wel beginnen met rijlessen als je nog geen theorie examen hebt gehaald. Kijk onder het kopje theorie lessen voor lesmateriaal en privélessen.

De praktijklessen voor auto (categorie B) worden gegeven in Groningen. Wij geven rijles in Audi A3 schakelwagens en een Mercedes Benz B-klasse automaat.

Je kunt er voor kiezen om gehaald en/of terug gebracht te worden naar huis, of om opgehaald te worden in Groningen zodat je meer tijd hebt om te oefenen in het stedelijk verkeer.

Bij ons krijg je rijles van een vaste, bij jou passende instructeur. Hij begeleidt jou door je rijopleiding heen en leert je alles wat je moet weten om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Als je er bijna aan toe bent om praktijkexamen te doen, kun je er voor kiezen om eerst een tussentijdse toets te doen. Deze toets lijkt op een examen: je gaat samen met een examinator van het CBR een examen rijden. In dit examen doe je ook de bijzondere verrichtingen. Na de toets bespreekt de examinator met jou en je instructeur wat goed ging, en waar je nog meer aandacht aan moet besteden. Dit is dus een hele goede voorbereiding op het examen.

Onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft uitgewezen dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen. Als je je bijzondere verrichtingen in de tussentijdse toets goed hebt gedaan, krijg je hier vrijstelling voor je eerste praktijkexamen.

In het praktijkexamen is het tijd om te laten zien dat je goed en veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Je instructeur begeleidt je bij het examen, en als je het prettig vind kan hij ook mee rijden als je met de examinator het examen doet. Ook is hij bij het eindgesprek aanwezig.


Totaalpakketten:

Je kunt bij ons een voordelig pakket aanschaffen waarin alles zit wat je nodig bent om je rijbewijs te halen. Je kunt er voor kiezen om dit pakket als spoedopleiding of juist op je eigen tempo te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je eerst je theorie certificaat moet hebben, voordat je je praktijk examen mag halen!

Totaalpakket 1:

  • 20x 60minuten rijles
  • eigen verklaring
  • praktijk examen


Totaalpakket 2:

  •   30x 60 minuten rijles
  •   eigen verklaring
  •   TTT (tussentijdse toets)
  •   praktijkexamen