BE

Auto met aanhanger

Het E achter B rijbewijs halen is mogelijk vanaf je 18e jaar.

Vereiste is wel dat je in het bezit moet zijn van een geldig B rijbewijs. Het BE rijbewijs is al snel nodig als je met een aanhanger rijdt.

Rijden met een aanhanger hoeft niet moeilijk te zijn, maar er zijn wel veel dingen waar je op moet letten. Tijdens de rijlessen word natuurlijk aandacht besteed aan de bijzondere verrichtingen die met een aanhanger gereden moeten worden, maar er word ook veel aandacht besteed aan het veilig rijden in stadverkeer met een aanhanger.

Wij geven rijlessen vanuit Groningen en Leek. De rijlessen worden gegeven met een Dodge Ram, met een midden-as aanhanger van 6,12 meter met lading.
Een rijopleiding kan in 1 dag of in 2 dagen. Aangezien het veel informatie is wat moet worden opgenomen, is een rijopleiding van 2 dagen vaak het prettigst.

Een pakket verkorte rijopleiding houd het volgende in:

  • 6 uur rijles;
  • praktijkexamen

Naast volledige rijopleidingen zijn natuurlijk ook opfrissingslessen mogelijk, bijvoorbeeld voor mensen die een keer per jaar op vakantie gaan met de caravan of met een paardentrailer rijden, en voordat ze weg gaan even weer vertrouwd willen raken met het rijden met aanhanger.