Vrachtwagen

Ben je voor je werk je vrachtwagenrijbewijs nodig, wil je graag vrachtwagenchauffeur worden of lijkt het je gewoon handig en leuk om een vrachtwagen rijbewijs te hebben? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wij geven rijles met een Scania frontstuur G420, een stoere vrachtwagen met een goed, ruim uitzicht, waarin je met plezier de lessen zult volgen!
Om je vrachtwagenrijbewijs te halen moet je eerst twee theorie examens halen, en natuurlijk een praktijk examen doen.
Voordat je het praktijkexamen mag doen, moet je, naast natuurlijk het volgen van lessen, een aantal theorie examens doen. Dit zijn de examens administratie/goederenvervoer, verkeerstheorie en techniek. Deze examens worden gekoppeld afgenomen, verkeerstheorie en techniek samen, en administratie/goederenvervoer samen.

Voor de theorie examens geven wij cursussen, mits er voldoende aanmeldingen zijn. Het gaat dan om een cursus verkeerstheorie, waarin de verkeersregels voor vrachtwagens worden behandeld, maar ook de afmetingen van bijvoorbeeld vrachtwagens, aanhangers en lading komen aan de orde.

In de cursus techniek word de gehele vrachtwagen behandeld, van banden, wielen, veren en chassis, tot dieselmotor, accu en laadvloer. De gehele motor word behandeld zodat je aan het eind van de cursus precies weet welke onderdelen er in een dieselmotor te vinden zijn, en waar ze voor dienen. En misschien nog belangrijker: wat er gebeurt als er een onderdeel kapot is, en wat je dan moet doen!

De cursussen verkeerstheorie en techniek worden samengevoegd in een theorie examen. In totaal krijg je 50 meerkeuze vragen, 25 over verkeerstheorie en 25 over de techniek.

Ook voor het examen administratie en goederenvervoer kun je een cursus bij ons volgen. In deze cursus leer je onder andere welke vergunningen er allemaal zijn, en in welke landen je welke vergunning moet gebruiken. Van lading zekeren tot verzegeld douane vervoer: in deze cursussen leer je alle theorie die een vrachtwagenchauffeur nodig heeft!

De cursussen worden gegeven door ervaren leraren met verstand van zaken!


Vrachtwagen met aanhanger
Als je je vrachtwagen rijbewijs C hebt gehaald, kun je verder gaan met CE, dus vrachtauto met aanhanger. Hiervoor hoef je niet opnieuw theorie examen te doen, maar je kunt gelijk gaan lessen met de aanhanger en hiervoor praktijk examen doen. Het hebben van een CE rijbewijs heeft eigenlijk alleen maar voordelen: het vergroot je arbeidskansen aanzienlijk!

In de lessen rijden wij met een middenasaanhanger achter onze vrachtauto, dit word ook wel een wipkar genoemd. Als je je CE behaalt met deze combinatie mag je daarna ook met trekker en oplegger of een schamelas aanhanger rijden. Je bent dus gelijk helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan!